به گزارش گروه بین الملل عصر قانون به نقل از رویترز، «امانوئل مکرون»، رئیس جمهور فرانسه با صدور حکمی «ژان ایو لودریان»، وزیر امور خارجه سابق این کشور را به عنوان فرستاده و مأمور ویژه خود در لبنان منصوب کرد.
منابع فرانسوی در این ارتباط اعلام کردند که رئیس جمهور با روح دوستی که فرانسه را به لبنان پیوند میدهد، به راه حل بحران نهادی و اجرای اصلاحات لازم برای بهبود وضعیت این کشور ادامه میدهد. این موضع گیری را دفتر ریاست جمهوری فرانسه با انتشار بیانیهای درباره وضعیت لبنان اعلام کرده است.
بر اساس این بیانیه، ماکرون، ژان ایو لودریان را به عنوان نماینده شخصی خود منصوب کرد تا با همه کسانی که در لبنان و خارج از این کشور میتوانند در خروج از بن بست کمک کنند، وارد گفتگو و مذاکره شود.
لودریان در سالهای ۲۰۱۷-۲۰۲۲ سمت وزیر خارجه فرانسه را برعهده داشت.
پارلمان لبنان از زمان کناره گیری میشل عون، رئیس جمهور سابق این کشور در اکتبر ۲۰۲۲، ۱۱ جلسه رای گیری ناموفق برای انتخاب رئیس جمهور جدید برگزار کرده است. در حال حاضر وظایف رئیس جمهور لبنان به کابینه انتقالی و موقت این کشور به ریاست نجیب میقاتی، که نخست وزیر است، محول شده است.
لبنان از سال ۲۰۱۹ وارد یک بحران عمیق مالی و اقتصادی همراه با تنشهای سیاسی و اجتماعی شده است. در بحبوحه این بحران، سیستم بانکی تقریباً به طور کامل فلج شده و ارزش پول ملی لبنان در برابر دلار بیش از ۹۵ درصد کاهش یافته است. در نتیجه این وضعیت گزارشها از لبنان حاکی از آن است که بیش از ۷۰ درصد از مردم این کشور زیر خط فقر زندگی میکنند.
روز گذشته نیز، نبیه بری رئیس پارلمان لبنان به شایعاتی که از زمان مشخص شدن موعد جلسه انتخاب رئیس جمهور جدید در لبنان در روز ۱۴ ژوئن مطرح شده است، پایان داد و اعلام کرد که جنبش امل و حزب الله رأی سفید نخواهند انداخت.
وی تاکید کرد: به سلیمان فرنجیه رأی خواهیم داد؛ ما و همپیمانانمان به او رأی میدهیم، هیچکس از ما تاکنون نگفته است که برگه سفید خواهد انداخت؛ بله تا پیش از اینکه فرنجیه را نامزد خود اعلام کنیم، قرار بود رأی سفید بدهیم. اگر گفتوگویی را که دو بار به آن دعوت کردم میپذیرفتند، کار به اینجا نمیکشید.
از سوی دیگر نجیب میقاتی نخست وزیر پیشبرد امور لبنان هم اعلام کرد که از رئیس جمهوری حمایت خواهد کرد که بتواند لبنانیها را دور هم جمع کند و با همه گروههای ارتباط خوبی داشته باشد.
همزمان شیخ نعیم قاسم معاون دبیر کل حزب الله هم گفت: گفتگو تنها راه رسیدن به نتیجه در مساله انتخاب رئیس جمهور جدید لبنان است.
لازم به ذکر است که طبق قانون لبنان، رئیسجمهور این کشور باید از میان مسیحیان، نخستوزیر از میان اهل تسنن و رئیس پارلمان نیز از میان شیعیان انتخاب شود. تأکید حزبالله و جنبش امل بر گزینه «سلیمان فرنجیه» در شرایطی است که احزاب اپوزیسیون لبنان نیز روز یکشنبه گذشته «جهاد ازعور» را به عنوان نامزد خود برای پست ریاستجمهوری اعلام کردند. «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان نیز اعلام کرد که جلسه رأیگیری برای انتخاب رئیسجمهور در تاریخ ۱۴ ژوئن (۲۴ خرداد) برگزار خواهد شد.