به گزارش گروه فرهنگی عصر قانون، علی فریادرس قایم مقام شبکه مستند و دبیر جشنواره تلویزیونی مستند در نشست خبری فراخوان هفتمین دوره از این جشنواره که امروز یکشنبه ۲۸ خرداد برگزار شد گفت: امروز با رونمایی پوستر جشنواره تلویزیونی مستند، هفتمین دوره جشنواره را شروع میکنیم و میتوانیم بگوییم ابن جشنواره پر مخاطبترین جشنواره مستند کشور است چون مخاطب گسترده تلویزیونی دارد.
وی ادامه داد: امسال برای دومین سال بخش مجموعه مستندها را داریم چون مجموعهها فقط در تلویزیون پخش میشوند. همچنین امسال برای دومین بار اختتامیه جشنواره را در شهرستان برگزار میکنیم. امسال برخی از نهادها هم حامی ما هستند که از جمله آنها میتوان به مرکز رسانهای نهضت، سازمان سینمایی سوره، شهرداری تهران اشاره کرد.
فریادرس با اشاره به دیگر تمایزهای این دوره از جشنواره تصریح کرد: هر چند میدانیم میزان جوایز چندان نیست اما در برخی بخشها جوایز ۲ برابر شده است.
وی با اشاره به اقبال مخاطبان به این جشنواره اظهار کرد: مستندسازان بازخوردهای خوبی از پخش آثارشان گرفتهاند. در جشنواره برای ما همیشه کیفیت مهم بوده است.
دبیر جشنواره در پاسخ به حضور فیلم های برگزیده دیگر جشنوارهها و اجحاف در حق دیگر مستندها عنوان کرد: هیات انتخاب ما به جشنوارههای دیگر نگاه نمیکنند. ما چرخه پخش تلویزیونی داریم، پخش تلویزیونی گسترده است. هیات انتخاب به جشنوارههای دیگر نگاه نمی کند که مستند در کدام جشنواره های خارجی یا داخلی حضور داشته است و چه جوایزی برده است بلکه هیات انتخاب با نگاه خود مستند را بررسی میکند. اتفاقا خیلی از فیلمهایی که در جشنواره حقیقت یا دیگر جشنوارهها بودهاند به جشنواره ما راه پیدا نکردند یا برعکس.
وی درباره شهر برگزاری اختتامیه اعلام کرد: با چند شهر شیراز، تبریز، ابادان و خارک در حال رایزنی هستیم ولی هنوز هیچ یک قطعی نیست. هر سال در برگزاری جشنواره ۲ بزرگداشت داریم امسال هم حتما برگزار می شود اما باید کمی بگذرد تا شخص مورد نظر انتخاب شود.
فریادرس در ادامه درباره حمایت از مستندهای حیات وحش گفت: مستندهای حیات وحش چون در جشنوارههای دیگر خیلی مورد توجه قرار نمیگیرد تلویزیون باید توجه ویژهای داشته باشد و ما هم چنین ملاحظهای داریم.
وی درباره موضوعات و قالبهای مستند در این جشنواره تصریح کرد: قالب مستندهایی که در جشنوارههای دیگر هم درخشیدهاند اجتماعی بوده است و برای ما هم مهم است اما قصدی بر جهت دهی در این حوزه نداشتهایم. با این حال تلاش داریم کارها متنوع باشد، مخاطب دوست ندارد هر شب فیلم سیاسی یا اجتماعی یا حیات وحش ببیند بنابراین داوران را هم به گونهای انتخاب میکنیم که این تنوع ژانر برای ما حفظ شود.
مهدی میرتیموری دبیر اجرایی جشنواره نیز در سخنانی بیان کرد: جشنواره تلویزیونی مستند تنها جشنواره در ایران است که همه حوزههای مستند را پوشش میدهد و در سه بخش عکس، فیلم و مستندنگاری فعالیت داریم.
وی ادامه داد: در طول این سالها آثار بسیاری به جشنواره رسیده است. در این ۶ دوره آثار اجتماعی در وهله اول خیلی زیاد بوده است و در مرحله بعد آثار مرتبط با حیات وحش و محیط زیست زیاد بوده است و حتی این مستندها جوایز زیادی را دریافت کردهاند. به لحاظ جغرافیایی هم مستندسازان زیادی از سراسر کشور با این جشنواره همراه هستند.
فریادرس در پایان گفت: در زمان جشنواره حدود ۲ ماه پخش مستندها را خواهیم داشت و احتمالا آذرماه اختتامیه را برگزار خواهیم کرد.