تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : general133
حوزه : سیاست
شماره : 72566
تاریخ : 14 تیر, 1402 :: 14:01
برگزاری انتخابات تناسبی مجلس شورای اسلامی دشوار است معاون پارلمانی رییس جمهور با تاکید بر اینکه برگزاری انتخابات به شیوه تناسبی کار ساده و آسانی نیست، اظهار کرد: انتخابات تناسبی می تواند اعتراضاتی را به همراه داشته باشد چون در این مدل فردی با رای بالا حذف می شود و فرد با رای کمتر به مجلس راه می یابد.

به گزارش گروه سیاسی عصر قانون، «سید محمد حسینی» در مورد برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی به شیوه تناسبی در شهر تهران بیان داشت: در لایحه‌ دولت بحث تناسبی مطرح نبود، زیرا اجرای آن در کشور دشوار است.

معاون پارلمانی رییس جمهور با اشاره به وضعیت احزاب در برخی کشورهای توسعه یافته گفت: در آمریکا حزب جمهوری خواه و دموکرات هستند که وضعیت آنها معلوم و مشخص است، اما در کشور ما بیش از ۱۰۰ حزب، فهرست و ائتلاف های گوناگون وجود دارد که تعدد احزاب اجرا و برگزاری انتخابات به شیوه تناسبی را سخت و دشوار می کند. البته که احزاب قدرتمندی هم در کشور وجود ندارد که بخواهیم این شیوه را عملیاتی کنیم.

حسینی تصریح کرد: ابتدا قرار بود این طرح در مراکز استان ها برگزار شود، بعدا نمایندگان از این موضوع صرف نظر کردند و اکنون قرار است فقط در شهر تهران اجرایی شود که البته نظر نهایی از سوی مجمع تشخیص اعلام می شود.

معاون پارلمانی رییس جمهور با تاکید بر اینکه برگزاری انتخابات به شیوه تناسبی کار ساده و آسانی نیست، اظهار کرد: انتخابات تناسبی می تواند اعتراضاتی را به همراه داشته باشد چون در این مدل فردی با رای بالا حذف می شود و فرد با رای کمتر به مجلس راه می یابد.

حسینی خاطر نشان کرد: اجرای این شیوه انتخابات در کشورهای که گروه بندی و فهرست‌های حزبی در آن‌ها مشخص است امکان پذیر است، اما در شرایط فعلی پیاده کردن این طرح در کشور ما مشکل به نظر می رسد.

به گفته وی دولت مواضع خود در رابطه با انتخابات تناسبی بیان نکرده است، اما اعضای هیات دولت نظراتشان را در مجمع تشخیص بیان می کنند.

به گزارش ایرنا، انتخابات تناسبی الگویی از انتخابات در مجلس به شمار می رود که افراد نمایندگان خود را از فهرست های انتخاباتی برگزیده و در نهایت پس از مشخص شدن وزن جریان های سیاسی از مجموع آرای اخذ شده، به نسبت آرا، کرسی های نمایندگی بین ائتلاف ها و جریان ها تقسیم می شود.

این مصوبه مجلس هرچند در بار نخست بررسی شورای نگهبان محل ابهام اعضای این شورا بود که بر طرف شود اما هیات عالی نظارت بر سیاست های کلی مجمع تشخیص مصلحت نظام آن را مغایر با برخی بندهای سیاست های کلی انتخابات تشخیص داد.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای خبرگزاری عصر قانون محفوظ می باشد.