به گزارش گروه بین الملل عصر قانون «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی «لا رپوبلیکا» گفت که پس از تعلیق توافق غلات تلاش ها برای تسهیل دسترسی به بازارهای مواد غذایی و کود از روسیه و اوکراین را متوقف نخواهد کرد.
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که سازمان ملل ۹۰ روز فرصت دارد تا روند صادرات محصولات کشاورزی روسیه را پس از تعلیق توافق صادرات غلات، به حالت عادی برگرداند.
روسیه به تازگی اعلام کرد که به دلیل تامین نشدن خواسته های این کشور در خصوص صادرات محصولات کشاورزی خود، از توافق صادرات غلات با اوکراین خارج می شود.
ابتکار غلات بخشی جدایی ناپذیر از توافقنامه ای است که با روسیه منعقد شده بود. تفاهم نامه روسیه و سازمان ملل که به مدت ۳ سال طراحی شده است شامل رفع انسداد صادرات مواد غذایی و کودهای شیمیایی روسیه نیز بود.
همچنین، قرار بود براساس این توافقنامه اتصال مجدد بانک کشاورزی روسیه به سوئیفت، ازسرگیری تامین ماشین آلات کشاورزی، قطعات یدکی و خدمات، بازسازی خط لوله آمونیاک و تعدادی اقدامات دیگر نیز برای روسیه انجام شود. اما همانطور که مسکو اعلام کرده است، این بخش از توافقنامه هنوز اجرایی نشده است.