تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : general133
حوزه : سیاست
شماره : 8177
تاریخ : 30 خرداد, 1401 :: 9:22
نشست خبری ششمین همایش مطالعات صلح برگزار شد نشست خبری ششمین همایش سالانه انجمن علمی مطالعات صلح ایران با حضور دبیرعلمی همایش برگزار شد.

به گزارش گروه سیاسی عصر قانون، هنر و سینمای انجمن علمی ایرانی کشور‌های غرب آسیا در تاریخ 29/3/1401 نشست خبری "همایش بین المللی ادیان و صلح افرینی در هزاره سوم: ظرفیت‌ها و چالش‌ها " در فرهنگستان علوم با حضور دکتر مصطفی محقق داماد و دکتر علی اکبر صالحی با دبیری دکتر درویشی و حضور رسانه ملی صدا و سیما و خبرگزاری‌های مختلف دیگر برگزار شد.

موضوع جلسه در خصوص اهمیت صلح بود. در ابتدا جناب دکتر محقق داماد ریاست فرهنگستان علوم در خصوص اهمیت صلح مطالب مهمی را بیان کردند. ایشان بیان نمودند که هدف ادیان صلح است و همه ادیان در مسیر صلح آمده اند، اما امروزه کج اندیشی‌های دینی بشر نا خودآگاه به طرف شرک رفته است که با نام دین با دیگری می‌جنگند. امروزه در منطقه ما یعنی خاورمیانه با نام دین و به وسیله دین جنگ‌های زیادی رخ داده است که همه ناشی از درک نادرست و کج فهمی از دین است. ایشان بیان کردند که همه ادیان الهی برای تحقق توحید آمده اند و سه دین الهی اسلام، مسیحیت و یهودیت خود را دنباله رو ابراهیم دانسته اند و لذا باید در این مسیر باشند. اما انتظار آن نیست که میبینیم امروزه جنگ و خونریزی رخ می‌دهد لذا این امر در اثر کج فهمی از دین است. در ادامه بیان شد که ما باید برای ترویج صلح دوستی انسان جامعه‌ی خود را بر اساس صلح دوستی تعلیم و تربیت کنیم. صلح زیباترین چیزی است که قران می‌گوید، چون انسان صلح را دوست دارد لذا ارزشمند است اگر خشونت را بخواهد ارزشمند نیست در این زمینه شیطان را مثال زدند.

امروز وظیفه هر انسان صلح و رواج صلح استچرا که قرآن مجید در خصوص اموزه‌های زیادی را برای انسان می‌فرماید و در امور غیر از صلح شیطان پیروز می‌شود. یکی از صفت‌های عالی خداوند سلام است که یکی از نام‌های خدا در قرآن مبنی بر صلح است. سلام نشانه صلح است. در دین شعار ما سلام شده است و دین ما اسلام گردیده است. ایشان بیان کردند که باید به ترویج صلح و صلح اندیشی و همچنین صلح دوستی و مودت پرداخت و جامعه را به این مسیرسوق داد.

در بعد از سخنان ایشان، جناب دکتر علی اکبر صالحی معاون ایشان نیز در خصوص صلح سخانی را ارائه داند. دکتر صالحی ضمن تشکر از برگزاری همایش ایشان نیز از اسلام و صلح گفتند. وی بیان کردند که منشاء صلح خداست و صلح در امور بین الملل نیز اهمیت وافری دارد لذا این حرکت و برگزاری همایش بین المللی برای جمهوری اسلامی ایران‌ی تواند وجهه خوبی در حوزه تاریخی و سیاسیی برجای بگذارد. دکتر صالحی گفتند که باید ارزش‌ها را به ضد ارزش‌ها تبدیل نکنیم باید به جاذبه‌ها و دافعه‌های صلح بپردازیم و جاذبه‌ها را بیشتر کنیم و صلح دوستی به ارزشی برای جامعه تبدیل شود.

در اخر نیز بعد از پرسش و پاسخ خبرنگاران مختلف دکتر محقق داماد بیان کردند که قهرمان مفقط در میدان جنگ نیست، بلکه قهرمان آن است که با سیاست خویش جلوی جنگ را بگیرد. ایشان از مظلومیت تاریخ و کار‌های مهم امام حسن (ع) در زمینه صلح فرمودند و همچنین بیان کردند که در دیپلماسی پیامبر صلح هدیبیه نمود بارز صلح طلبی است و یکی از زیباترین چهره‌های صلح طلبی پیامبر است. نکته پایانی ایشان تاکید بر لزوم اموزش و تعلم و تربیت کودکان برای صلح بود که دین را باید در راه آشتی و تحقق دوستی و صلح و حقوق بشر و وحدت بشریت آموزش داد. چراکه امروزه یکی از مهمترین چالش‌های دهکده جهانی همزیستی مسالمت آمیز است.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای خبرگزاری عصر قانون محفوظ می باشد.