وزارت نفت و بانک توسعه صادرات ایران بهمنظور توسعه ظرفیتها، ایجاد همافزایی و تحقق اقتصاد دانشبنیان، تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
بهمنظور اجرای این تفاهمنامه، کارگروهی مشترک با حضور نمایندگانی از معاونت امور مهندسی، پژوهش و فناوری و بانک و دبیرخانه مشترک (در محل اداره کل امور فناوری وزارت نفت) بهمنظور تهیه دستورعملهای همکاری در چارچوب موضوع تفاهمنامه تشکیل خواهد شد.
مدت زمان اعتبار این تفاهمنامه از تاریخ امضا سه ماه خواهد بود و در صورت رضایتمندی دو طرف از اقدامها با توافق طرفها تفاهمنامه قابل تمدید است.
در این مراسم وحیدرضا زیدیفرد بعدازظهر سهشنبه (۳۱ خردادماه) در آئین امضای تفاهمنامه همکاری وزارت نفت و بانک توسعه صادرات ایران با بیان اینکه برای نهایی شدن این تفاهمنامه نشستهای مشترک پرشمار و مستمری در وزارت نفت و بانک توسعه صادرات برگزار شده است، گفت: بهزودی با صدور مجوز از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی شاهد گامهای عملی برای ارائه تسهیلات بانکی به شرکتهای دانشبنیان صنعت نفت خواهیم بود.
وی با تأکید بر اینکه صدور خدمات فنی و مهندسی ایران به دیگر کشورهای جهان یکی از اولویتهای وزارت نفت است، گفت: یکی از دلایل انتخاب بانک توسعه صادرات ایران برای اعطای تسهیلات تشویق شرکتها و سازندگان دانشبنیان برای موضوع صادرات خدمات فنی و مهندسی است. اعطای وام ۹ درصد به شرکتهای دانشبنیان و کوچک صنعت نفت عرفان ریاحی، مدیرکل امور فناوری معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت نیز در این آئین با اشاره به ظرفیتهای موجود در بند الف تبصره ۱۸ قانون برای حمایت مالی از شرکتهای دانش بنیان صنعت نفت گفت: با صدور مجوز از سوی وزارت امور اقتصادی و داریی در آیندهای نزدیک، بانک توسعه صادرات ایران اعطای وامهای ۹ درصد به شرکتهای دانشبنیان و کوچک صنعت نفت تأیید شده را آغاز خواهد کرد. وی به بودجه مناسب صندوق پژوهش و فناوری وزارت نفت برای حمایت و اعطای وام به شرکتهای دانشبنیان صنعت نفت گفت: هماکنون بحث ازدیاد برداشت نفت از چاههای نفت و گاز، فناوریهای روزآمد تکمیل زنجیره ارزش افزوده در صنایع پاییندستی، تولید تجهیزات بار نخست و جلوگیری از سوزانده شدن گازهای همراه نفت مورد تأکید وزارت نفت برای انجام پژوهش و بهکارگیری فناوریهای روزآمد جهان است. مدیرکل امور فناوری معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت با اشاره به انتخاب ۱۷۸ شرکت از میان ۳۵۴ شرکت دانشبنیان کشور برای فعالیت در صنعت نفت گفت: تاکنون ۱۰ هزار میلیارد تومان پروژه پژوهشی تأیید و به چهار بانک ملت، ملی، تجارت و توسعه صادرات ایران برای اعطای تسهیلات معرفی شده است. گشایش نخستین شعبه اختصاصی بانک توسعه صادرات ایران برای دانش بنیانها علی حسینی، مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران نیز در این آئین به افتتاح نخستین شعبه اختصاصی بانک توسعه صادرات ایران برای ارائه خدمات به شرکتهای دانشبنیان در تهران در آیندهای نزدیک اشاره کرد و گفت: همزمان با امضا این تفاهم نامه بانک توسعه صادرات ایران برای حمایت مالی از شرکتهای دانش بنیان کشور با همکاری دانشگاه شریف اقدام به ایجاد صندوقی تحت عنوان «صندوق شریف» کرده است. با تاکید بر این که همه کشور بایستی همچون یک دهه گذشته به حمایت خود از شرکتهای دانشبنیان ادامه دهند، گفت: طی سالهای اخیر تدوین مقررات و سیاستهای مشخص در حوزه حمایت از شرکتهای دانشبنیان راه را برای همکاری مطلوب با این شرکتها روشن کرده است. وی گفت: بانک توسعه صادرات ایران در کنار تأمین مالی شرکتهای دانشبنیان صنعت نفت خدمات مشاورهای برای توسعه صادرات خدمات فنی ارائه میکند، هماکنون هیئت مدیره این بانک استقبال خوبی برای همکاری با وزارت نفت از خود نشان داده است.