تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : general133
حوزه : اخبار مهم, سیاست
شماره : 88847
تاریخ : 3 آبان, 1402 :: 11:46
ریاست مجلس نمایندگان آمریکا همچنان در بحران است در ادامه بحران انتخاب ریاست مجلس نمایندگان آمریکا، سومین نامزد حزب جمهوری‌خواه برای تصدی ریاست این مجلس انصراف داد.

به گزارش گروه بین الملل عصر قانون به نقل از آسوشیتدپرس، سومین نامزد حزب جمهوری‌خواه برای تصدی ریاست مجلس نمایندگان آمریکا طی دو هفته نتوانست حمایت اکثریت را حفظ کند و کناره‌گیری کرد؛ وضعیتی که موجب می‌شود بحران کنونی در مجلس نمایندگان عمیقتر شود.

«تام اِمر» در رأی‌گیری داخلی حزب جمهوری‌خواه با اختلاف اندکی توانست اکثریت آرا را کسب کند تا جایگزین «کوین مک‌کارتی» رئیس برکنارشده مجلس نمایندگان آمریکا شود، اما چند ساعت بعد در میانه واکنش و اعتراض‌های جناج راست حزب به رهبری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، استعفا داد.

تام اِمر سومین جمهوری‌خواهی است که از زمان برکناری کوین مک‌کارتی به عنوان نامزد ریاست مجلس نمایندگان آمریکا انتخاب می‌شود، اما این مجلس همچنان بدون رئیس است.

مجلس نمایندگان آمریکا از زمان اخراج تاریخی مک کارتی در پی شورش راست افراطی در ۳ اکتبر، در بن بست بوده و قادر به رسیدگی به بحران های متعدد جهانی و همچنین تهدید تعطیلی دولت نیست.

«اندی بار»، نماینده جمهوری خواه ایالت کنتاکی با لحنی خشمگینانه به شبکه «سی ان ان» گفت: «به نظر می رسد ناکارآمدی در حزب جمهوری خواه در حال حاضر به ما نشان می‌دهد ما می خواهیم شکست بخوریم. این برای من دیوانه‌کننده است. ما به عنوان اکثریت برای حکومت انتخاب شدیم، اما در حال حاضر این کار را انجام نمی دهیم. بنابراین من از همکارانم می‌خواهم که جلوی این کار را بگیرند و یک رئیس مجلس را انتخاب کنند تا بتوانیم به حکومت برگردیم.»

جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا پس از اینکه «جیم جردن» روز جمعه نتوانست برای بار سوم آرای لازم را برای تصاحب ریاست این مجلس به دست بیاورد، حمایت خود را از او پس گرفتند، به این ترتیب او از رقابت برای تصدی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا کنار گذاشته شد.

شکست مجلس نمایندگان آمریکا برای انتخاب رئیس به این معنی است که این مجلس حداقل تا هفته آینده قادر نخواهد بود که به درخواست جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا برای اختصاص بسته ملی-امنیتیِ ۱۰۶ میلیارد دلار شامل کمک نظامی به اوکراین و اسرائیل، پاسخ دهد.

حمایت جمهوری‌خواهان از جیم جردن در طول هفته به‌تدریج کاهش یافت. او روز جمعه در دور سوم رأی‌گیری ۱۹۴ رأی کسب کرد؛ درحالی‌که روز پنج‌شنبه ۲۰۰ رأی کسب کرده بود. جمهوری‌خواهان دیروز پس از اینکه جیم جردن نتوانست آرای لازم را کسب کند، در نشستی محرمانه با ۱۱۲ رأی موافق در برابر ۸۶ رأی مخالف نامزدی جیم جردن برای ریاست مجلس نمایندگان را لغو کردند.

هفته پیش حزب جمهوری‌خواه پس از سه روز بحث و جدال داخلی سرانجام با ۱۲۴ رأی موافق در برابر ۸۱ رأی مخالف، «جیم جردن» را به عنوان گزینه نهایی خود برای ریاست مجلس نمایندگان انتخاب کرد.

روز سه‌شنبه ۱۲ مهرماه در مجلس نمایندگان آمریکا رویدادی رخ داد که برخی از رسانه‌های جهان از آن به عنوان «زلزله سیاسی» یاد کردند و می‌تواند پیامدهای زیادی بر عرصه سیاست این کشور داشته باشد.

قانونگذاران مجلس نمایندگان آمریکا با ۲۱۶ رأی موافق در برابر ۲۱۰ رأی مخالف، به طرحی رأی دادند که منجر به برکناری «کوین مک‌کارتی»، رئیس جمهوریخواه این مجلس شد. موافقان و مخالفان طرح برکناری مک‌کارتی پیش از رأی‌گیری به مدت ۱ ساعت در صحن مجلس درباره دلایل ماندن یا برکناری او از سمتش سخنرانی کردند.

جمهوری‌خواهان با ۲۲۲ نماینده در برابر ۲۱۳ نماینده دموکرات، اکثریت شکننده مجلس نمایندگان را در اختیار دارند؛ آنچه موجب برکناری مک‌کارتی جمهوری‌خواه شد، این بود که هشت نماینده جمهوری‌خواه که به آنها «عناصر تندرو» گفته می‌شود در کنار ۲۰۸ نماینده دموکرات رأی به برکناری مک‌کارتی دادند.

برکناری مک‌کارتی از آن جهت بسیار مهم است که این برای نخستین بار در تاریخ آمریکاست که قانونگذاران رأی به برکناری رئیس این مجلس می‌دهند. در سال ۲۰۱۵ هم «جان بینر»، رئیس وقت مجلس نمایندگان آمریکا هم استیضاح شد، اما توانست رأی اعتماد کافی را کسب کند و در سمت خود باقی بماند. قبل از آن نیز در سال ۱۹۱۰ رئیس مجلس نمایندگان آمریکا استیضاح شد، استیضاحی که در نهایت منجر به برکناری او نشد.

تصمیم به انجام این رأی گیری تاریخی درست چند روز پس از آن گرفته شد که مک‌کارتی همراه با نمایندگان دموکرات تلاش کردند تا بودجه موقت در مجلس نمایندگان تصویب شود و دولت بایدن تعطیل نشود.

مجلس نمایندگان آمریکا تنها چند ساعت مانده به پایان سال مالی کنونی، به منظور جلوگیری از تعطیلی دولت مجبور به تصویب یک لایحه بودجه موقت مالی برای ۴۷ روز آینده شدند؛ طرحی که گفته می‌شود مک‌کارتی در تصویب آن نقش اساسی داشت و پس از تصویب در مجلس سنا، با امضای جو بایدن در جایگاه رئیس‌جمهور، روند اجرایی آن شروع شد.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای خبرگزاری عصر قانون محفوظ می باشد.