به گزارش خبرنگار «عصر قانون» حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در همایش ملی ایدههای تحول آفرین ثبتی همزمان در هفته قوه قضاییه، اظهار کرد: تحولات سازمان ثبت و اسناد مبتنی بر سیاستها و راهبردهای قوه قضائیه است و با تلاشهای مدیران سراسر کشور و با تشکیل قرارگاه شهید سلیمانی در تمام استانها موفق شدیم برای ۹۶ درصد از عرصههای ملی اسناد حدنگاری صادر کنیم شدند و این احکام مانع از کوهخواری و جنگلخواری خواهد شد و طبق برنامه ششم تکلیف ما، حدنگاری ۱۱۰ میلیون هکتار بود و تا کنون ۱۳۰ میلیون هکتار را حدنگاری کردیم و ظرف ۲ ماه آینده ۴ درصد باقی مانده عرصههای ملی را نیز حدنگاری خواهیم کرد.
وی از صدور اسناد حدنگاری برای ۵۰ درصد روستاها خبر داد و افزود: اسناد حدنگاری برای امکان، نواحی و مناطق خاص را انجام دادیم از جمله صدور سند مالکیت حرم مطهر رضوی، آستان حضرت فاطمه معصومه و مسجد مقدس جمکران و اراضی و املاک متعلق به این آستان، حریم ۶۰ متری دریاهای شمال و جنوب و دریاچه ارومیه به مساحت بیش از ۱۸ هزار هکتار و بستر قطعی رودخانههایی چون زایندهرود، کارون، کرخه، دز و مارون به مساحتی بیش از ۸۴ هزار هکتار از آن جمله است. همچنین صدور سند برای بستر تالابهایی چون انزلی، گاوخونی و جازموزیان به مساحتی بیش از ۱۴۳ هزار هکتار نیز انجام شد.
بابایی خاطرنشان کرد: از ۱۴ جزیره آستان هرمزگان سند مالکیت کاداستر ۸ جزیره صادر شد و مابقی در دست اقدام است. صدور سند حدنگاری برای جزیره آزاد کیش و تشکیل کارگروه ویژه برای صدور اسناد حدنگاری برای ۱۳ منطقه آزاد دیگر در دستور کار است.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور یادآور شد: در سه ماهه نخست سال جاری، تعداد خدمات ثبتی الکترونیک ارائه شده ۲۷ میلیون و ۹۸۳ هزار و ۷۶۲ مورد بوده و در مقایسه با سال گذشته شاهد رشد ۵۱ درصدی خدمات بودیم. امیدواریم راهبرد الکترونیکی شدن تمام خدمات ثبتی را در آینده نزدیک به طور کامل محقق کنیم و ۳۵ سامانه تخصصی و ۱۳ سامانه تخصصی در حال خدمت است.
بابایی توسعه سند رسمی را در اولويتهای کاری اعلام کرد و گفت: از جمله راهبردهای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بوده و در سه ماهه نخست امسال ۸۷۷ هزار و ۸۹۶ فقره سند مالکیت صادر شده و به نسبت مدت مشابه ۱۳ درصد رشد داشته و در حوزه صدور اسناد مالکیت کشاورزی با رشد ۷۹ درصدی مواجه بودیم. تنظیم اسناد رسمی در دفترخانهها اسناد رسمی در سه ماهه اول سال ۴ میلیون و ۱۸۸ هزار و ۷۸۸ سند تنظیم شد و رشد ۲۵ درصدی داشته است.
وی در مورد حمایت از شرکتهای دانشبنیان اظهار کرد: اقدامات حمایتی در حوزه ثبت این شرکتها با تشکیل شورای راهبردی شرکتهای دانشبنیان، انجام دادیم و آسیبها و نواقص را در ثبت این شرکتها شناسایی کردیم.