تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : general133
حوزه : اجتماعی, اخبار برگزیده
شماره : 9424
تاریخ : 5 تیر, 1401 :: 14:49
گزارش/ رئیس سازمان بازرسی کل کشور: اسامی ساختمان‌های ناایمن تهران را منتشر می‌کنیم رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: اگر شهرداری ساختمان‌های ناایمن را ایمن‌سازی نکند، اسامی آنها را منتشر می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار «عصر قانون»،  ذبیح الله خداییان رییس سازمان بازرسی کل کشور در نشست خبری پنجم تیرماه، گفت: در دوره تحول و تعالی در سازمان بازرسی سعی کردیم، بازرسی‌ها را به طرف مساله محور سوق دهیم و برنامه‌ریزی‌ها را بر این اساس پیش‌ببریم. تا زمانیکه منشاء فساد خشکانده نشود، مبارزه با مفسد فایده ندارد. حدود ۲ هزار مساله را در سطح کشور شناسایی کردیم و به ۲۰۰ ابر چالش رسیدیم و در اولویت قرار دادیم و ۹۷ گلوگاه فساد را شناسایی کردیم.
وی خاطر نشان کرد: برای انسداد گلوگاه‌های فساد به مدیران دستگاه‌های اجرایی اعلام کردیم و همکاری آنها مطالبه کردیم. سال گذشته ۵ هزار پرونده بازرسی داشتیم و همه آنها منجر به تشکیل پرونده کیفیری نشده و حدود ۱۰۰۰ پرونده تخلفاتی کیفری تشکیل شد و به برخی از مسئولان فرصت دادیم تا آسیب‌های سازمانی را رفع کنند و پیشنهادات سازمان بازرسی به آنها اعلام شده است.
رئیس سازمان بازرسی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاری که در مورد ترک فعل مسئولان پرسید، بیان کرد: اگر قانون‌گذار برای ترک فعل مجازاتی در نظر گرفته باشد، ترک فعل مسئول جرم است و اگر اینچنین نباشد، تخلف است و این بستگی به مقررات و قوانین دارد و در بسیاری از مواقع ترک فعل‌ها در قانون جرم انگاری نشده است. اخیراً قانونگذار برای ترک فعل‌ها مجازات در نظر گرفته مانند قانون جوانی جمعیت که ترک‌ فعل‌ها جرم تلقی می‌شود.
خدائیان افزود: در سازمان بازرسی برای سامانه جامع تجارت که در قانون تکالیفی برای دستگاه‌ها مشخص شده و به عنوان ترک فعل مسئولانی که تکالیف خود را انجام نداده از آنجائیکه طبق قانون عدم انجام وظایف قانونی جرم تلقی می‌شود، آنها را به مراجع قضایی معرفی کردیم. بر عملکرد و تکالیف دستگاه‌‌ها نظارت می‌کنیم
وی در مورد نا به سامانی سامانه یکپارچه خودرو نیز اظهار کرد: سازمان صمت سامانه یکپارچه قرعه‌کشی خودرو را دایر کرد و پس از قرعه کشی اسامی افراد را اعلام کرد و بیان کردند چند هزار نفر که به عنوان برنده اعلام شده بودند به عنوان ذخیره محسوب می‌شوند و این موجب نارضایتی بسیاری از مردم شد و پیش از انجام قرعه‌کشی تذکر داده بودیم که سامانه ظرفیت کافی را ندارد و هم اکنون پرونده در دستور رسیدگی سازمان بازرسی است. سازمان ثبت عملکرد خود را در پاسخ کتبی به سازمان بازرسی توجیه کرد.
رئیس سازمان بازرسی در رابطه با ایجاد سامانه سوت زنی در سازمان بازرسی و تعداد فسادهای ثبت شده در این سامانه اظهار کرد: بهترین ناظران بر تخلفات دستگاه‌ها، مردم هستند، لذا همکاری مردم در ارائه گزارش مردم بسیار مفید است و در سازمان بازرسی مرکز رسیدگی به شکایات مردمی وجود دارد و این مرکز ورودی سازمان بازرسی است و دو سامانه "شکایات" و "گزارش"، محل ارتباط مردم با سازمان است و سال گذشته بیش از ۱۰۰ هزار عنوان فساد و جرم در این سامانه‌ها ثبت شد و مردم می‌توانند با حفظ هویت با سازمان بازرسی همکاری کنند.
خدائیان در رابطه دستور رئیس قوه قضاییه مبنی بر اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: در این رابطه کارگروهی را تاسیس کردیم. مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حکم قانون است و مصوباتی راجع به عفاف و حجاب و فرهنگ عمومی داشتند و کمتر به آنها توجه شده است و در این کارگروه وظایف دستگاه‌ها را به آنها ابلاغ کردیم و بر عملکردشان نظارت می‌کنیم و به دستگاه‌ها اعلام کردیم گزارش عملکرد خود را به سازمان بازرسی ارسال کنند و این گزارش‌ها را راستی آزمایی می‌کنیم. متاسفانه اکثر وزارتخانه‌ها پاسخ سازمان بازرسی را در اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی ندادند و بسیاری از آنها دستگاه‌های فرهنگی هستند و اگر دستگاهی به وظیفه خود عمل نکند، مراتب را به مراجع قضایی ارسال می‌کنیم.
وی در مورد تفهیم اتهام خودروسازان گفت: خودروسازان گفتند ۴۵ هزار خودرو ناقص در پارکینگ‌ها دارند و قبلاً ۱۷۵ هزار دستگاه بود و فقدان تراشه را دلیل نقص اعلام کرده بودند. با وزارت صمت، سازمان استاندارد، گمرک، سازمان محیط زیست و مدیران جدید خودروسازان جلسه داشتیم و مقرر شد تا اول شهریور ۱۵ هزار خودرو رفع نقص شود.
رئیس سازمان بازرسی همچنین در مورد عدم پاسخگویی مدیران در سامانه شفافیت و بی‌توجهی دستگاه‌ها بر التزام در پیوستن به سامانه جامع تجارت؟ اظهار کرد: موضوع دولت الکترونیک مطرح است و همه دستگاه‌ها باید از طریق سامانه شفافیت فعالیت کنند و برخی از دستگاه‌ها همکاری نمی‌کنند.
در رابطه با سامانه جامع نظارت پیرو جلساتی مشخص شد برخی از دستگاه‌ها، همکاری لازم را ندارند و در راه اندازی این سیستم و تهیه زندگی ساخت‌ها کوتاهی کردند مانند گمرک، سازمان غذا و دارو و وزارت جهاد کشاورزی‌ و پیگیر تخلفات سایر دستگاه‌ها نیز هستیم.
خدائیان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه تعداد ساختمان‌های ناایمن در تهران چه تعداد است و چرا اسامی آن اعلام نمی‌شود؟ گفت: دستگاه‌هایی که بر ایمن سازی دستگاه‌ها طبق وظیفه باید نظارت کنند، مشخص است و ما در سازمان بازرسی با ناظران این امر با مکاتبه با سازمان آتش نشانی آمار ساختمان‌های ناایمن را دریافت کردیم و طبق دسته‌بندی اطلاعات را به شهرداری‌ها اعلام کردیم و اگر به ایمن سازی ساختمان‌ها اقدام نکنند در رسانه‌ها اسامی ساختمان‌های ناایمن را منتشر می‌کنیم.
وی در رابطه با پرونده مدیران بورس نیز گفت: هنوز فردی در نوسانات بورس و تخلفات این عرصه بازداشت نشده است. ابتدا در این رابطه آسیب شناسی کردیم و وضعیت بورس با رفع آسیب‌ها رو به بهبودی رفت و چند گزارش هشدار در رابطه با آسیب‌های بازار بورس برای مردم داشتیم و به معاون اول رئیس جمهور وقت ارسال کردیم و در رابطه با استخراج رمز ارز در ساختمان بورس برای مدیران بورس پرونده تخلفات تشکیل شد و در مجموع در تخلفات بورس برای ۲۲۰ نفر از مدیران بورسی پرونده تخلف تشکیل شد.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای خبرگزاری عصر قانون محفوظ می باشد.