تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : general133
حوزه : اخبار مهم, سیاست
شماره : 94848
تاریخ : 13 آذر, 1402 :: 14:07
توجیهی ندارد با ارز کشوری که دشمن مشترک است، مبادله داشته باشیم معاون اول رئیس‌جمهور گفت: ایران و عراق با این میزان از انطباق سیاسی و اقتصادی، نباید مراودات و مبادلات اقتصادی خود را با ارز کشوری که دشمن مشترک ماست، انجام دهند.

به گزارش گروه سیاسی عصر قانون، «محمد مخبر» معاون اول رئیس‌جمهور امروز در دیدار «محسن المندلاوی» نایب رئیس پارلمان عراق، از مواضع خوب دولت و مجلس این کشور در قبال مسائل مربوط به غزه قدردانی و اظهار کرد: اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت است و ما باید به دنبال محاکمه بانیان این جنایت باشیم.

وی افزود: در جریان جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه تمام قدرت‌های مطرح دنیا با تمام امکانات جمع شده‌ اند اما نتوانستند به ایستادگی و مقاومت مردم غزه آسیب وارد کنند؛ به همین دلیل دست به کشتار و جنایت علیه زنان، کودکان و غیر نظامیان زده‌اند.

معاون اول رئیس جمهور اتفاقات و مسائل موجود در غزه را نمادی از حاکمیت بی‌عدالتی در دنیای امروز توصیف کرد و افزود: متأسفانه مجامع جهانی که باید به اینگونه مسائل رسیدگی کنند، در خاموشی شبیه مرگ فرو رفته و سکوت کرده‌اند و این وظیفه ما مسلمانان و دیگر دولت‌های مستقل است که به میدان بیایند و به ملت مظلوم غزه کمک کنند.

مخبر از رژیم صهیونیستی، داعش و گروه‌هایی نظیر آن به عنوان ارتش نیابتی آمریکا یاد کرد و افزود: این گروه‌ها به خواست آمریکا هر روز به شکلی در منطقه‌ای ظهور و بروز می‌کنند و دولت‌ها و ملت‌های منطقه برای تقابل با آنها باید همواره آماده و هوشیار باشند.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه روابط جمهوری اسلامی ایران و عراق را روابطی گسترده و مستحکم توصیف کرد و افزود: روابط و مناسبات تهران و بغداد جدای از مسائل سیاسی و اقتصادی، ریشه در فرهنگ دو کشور و علاقه عمیق دو ملت به یکدیگر دارد که نمونه بارز آن حمایت و پشتیبانی همه جانبه مردم ایران از حضور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در عراق برای مقابله با داعش بود.

وی با تاکید بر اینکه دشمنان نمی‌توانند به روابط مستحکم و دیرینه ایران و عراق آسیب وارد کنند، تصریح کرد: مسئولان و دولت‌های دو کشور باید زمینه توسعه روابط اقتصادی فیمابین را به نحوی ساماندهی کنند تا مناسبات اقتصادی نیز متناسب و همپای روابط صمیمانه دو کشور ارتقا پیدا کند.

مخبر با یادآوری ظرفیت‌های مشترک دو کشور نظیر میدان‌های مشترک نفتی گفت: سطح مناسبات اقتصادی و همکاری‌های ایران و عراق با وجود قرابت و نزدیکی فراوان باید بیش از این ارتقا پیدا کند و دو کشور باید همکاری‌های اقتصادی و تجاری خود را در زمینه‌های مختلف بیش از پیش گسترش دهد.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین با تاکید بر لزوم استفاده از ارز ملی دو کشور در مبادلات تجاری فی‌مابین گفت: توجیهی ندارد که ایران و عراق با این میزان از انطباق سیاسی و اقتصادی و با وجود پیوندهای عمیق دینی و فرهنگی، مراودات و مبادلات اقتصادی خود را با ارز ثالث و به‌خصوص ارز کشوری که دشمن مشترک ماست انجام دهند و لازم است تلاش کنیم تا مبادلات تجاری با ارزهای ملی دو کشور انجام شود.

وی با بیان اینکه آمریکا به دنبال آسیب‌زدن به روابط ایران و عراق است اظهار کرد: مناسبات گسترده و ارتباط عمیق تهران و بغداد برای آمریکا و نظام سلطه خوشایند و قابل تحمل نیست اما بی‌تردید مواضع آن‌ها تأثیری در روابط صمیمانه تهران و بغداد نخواهد داشت.

کشورهای عربی را باید به اتخاذ مواضعی قوی‌تر برای محکومیت رژیم صهیونیستی تشویق کنیم

«محسن المندلاوی» نایب‌رئیس پارلمان عراق نیز در این دیدار روابط دو کشور را دیرینه، راهبردی و برادرانه توصیف کرد و از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران و به خصوص سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در مبارزه علیه گروه تروریستی داعش قدردانی کرد.

وی با بیان اینکه خوشبختانه امروز اوضاع عراق به حالت طبیعی برگشته، تاکید کرد: مجلس عراق از دولت این کشور در تمامی زمینه‌ها پشتیبانی و از برنامه صلح آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران نیز حمایت می‌کند.

وی با بیان اینکه عراق در مسئله فلسطین مواضعی روشن و واضح را اتخاذ و تجاوز رژیم صهیونیستی را محکوم کرد، گفت: حملات رژیم صهیونیستی به بیمارستان‌ها و مدارس و کشتار زنان و کودکان غزه محکوم است و اتحادیه پارلمان‌های عربی نیز تاکنون دو نشست برای محکوم کردن این تجاوزات برگزار کرده‌اند.

نایب‌رئیس مجلس عراق افزود: متأسفانه مواضع کشورهای اروپایی و برخی کشورهای عربی در قبال مسئله فلسطین مواضعی ضعیف بوده است و به زودی نشست دیگری در اتحادیه پارلمان‌های عربی برگزار خواهیم کرد تا این کشورها را به اتخاذ مواضعی قوی‌تر برای محکوم کردن رژیم صهیونیستی تشویق کنیم.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای خبرگزاری عصر قانون محفوظ می باشد.