به گزارش گروه اجتماعی عصر قانون، نشست خبری سید رضا حسینی رئیس باشگاه دانش پژوهان جوان صبح شنبه برگزار شد.
وی با اشاره به حمایتهای مقام معظم رهبری از جریان نخبگان و مدال آوران علمی کشور اظهارداشت: برای اولین بار در سال ۱۳۶۳ مسابقهای با عنوان انجمن ریاضی در سطح کشور اجرا شد سال ۱۳۶۵ مسئولان آموزش و پرورش متوجه یک ریزش در رشته ریاضی شدند و به همین جهت المپیاد رشته ریاضی و فیزیک را در کشور اجرایی کردند که بعدها این مسابقه ریاضی کشوری منجر شد به یک المپیاد جهانی و از بین ۴۲ کشور حاضر، ایران رتبه ۲۱ را به دست آورد. در سال ۱۳۹۰ دوران افول دانش پژوهان بود که این باشگاه را با سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان با یکدیگر ادغام کردند در حالی که این دو سازمان اهداف متفاوتی داشتند. همچنین بعد از مدتی سازمان سمپاد هم به یک مرکز تبدیل شد.
حسینی افزود: در سال بعد در کنار المپیادهای هفتگانه جهانی ۷ رشته هم به دورههای آموزشی سازمان دانش پژوهان اضافه شد که فلسفه المپیادی نداشتند. در حالی که المپیادهای جهانی در ۷ رشته ریاضی فیزیک شیمی نجوم سوالات بسیار عمیقی داشتند ۷ رشته اضافه شده عمق مطلب و سوالاتی در حد سطح المپیادهای جهانی نداشتند.
رئیس باشگاه دانش پژوهان جوان با اشاره به اینکه در سالهای ۹۶ تا ۹۸ آخرین ضربه با عنوان حذف سمپاد را مطرح کردند افزود: بهانه آنها هم برای این اقدام عدالت آموزشی بود که با تاکید مقام معظم رهبری و دفاع از لزوم مدال آوری دانش آموزان عضو سازمان دانش پژوهان این جریان حفظ شد.
حسینی با اشاره به اینکه مدال آوران امروزه در ۱۴ رشته با هم به رقابت میپردازند گفت: برگزیدگان ۷ رشته قدیمیتر مطابق با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از کنکور معاف هستند و عضو بنیاد ملی نخبگان میشوند و برای انتخابی تیمهای ملی برای مسابقات جهانی آماده میشوند.
وی با اشاره به اینکه حدوداً ۷۰ نفر در هر سال جز برگزیدگان ۷ رشته المپیادی هستند گفت: البته رشتههای جغرافیا و علوم زمین شناسی هم به تازگی جزئی از این هفت رشته هستند. در اسفند ماه رصد و پایش جدی از میان آنان آغاز میشود که برآیند آنان تقریباً ۲۸ نفر اعضای تیمهای ملی هستند که به مسابقات اعزام خواهند شد.
حسینی با تاکید بر اینکه بار سنگینی بر دوش دانشآموزان برگزیده نهایی المپیادهای کشوری وجود دارد گفت: این دانش آموزان ویترین علمی نظام آموزش و پرورش کشور هستند و سایر نخبگان به عملکرد این دانش آموزان نگاه میکنند. برای همین از فروردین ماه در دورههای ویژه آمادگی برای المپیادهای جهانی شرکت میکنند البته متأسفانه شرکت کنندگان در المپیاد جغرافیا و علوم زمین سهمیه کنکوری ندارند و باید در همان زمان حساس به فکر کنکور خود هم باشند.
وی با اشاره به اینکه به زودی ساختمان باشگاه دانش پژوهان جوان با حضور رئیس جمهور افتتاح میشود؛ میشود؛ گفت: این ساختمان جدید برای باشگاه ساخته شده است و ساختمان قبلی اکنون دست یکی از مدارس است.
حسینی با اشاره به اینکه سال آینده جمهوری اسلامی ایران میزبان المپیاد جهانی فیزیک خواهد بود؛ گفت: این المپیاد با شرکت بیش از ۸۰ کشور دنیا است. نخبههای بیش از ۸۰ کشور دنیا به ایران میآیند و در ازمونی که ما طراحی میکنیم، شرکت میکنند.
رئیس باشگاه دانش پژوهان جوان خاطر نشان کرد: ثبت نام المپیادهای علمی دانش آموزی سال ۱۴۰۲ از یبکشنبه به مدت یک هفته آغاز میشود.