تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : general133
حوزه : اخبار مهم, جامعه
شماره : 97659
تاریخ : 30 آذر, 1402 :: 17:16
برگزاری اولین نکوداشت دانش‌آموختگان ممتاز شاهد و ایثارگر وزیر علوم: قانون‌گریزی در حکومت جائر هنر بوده اما در جمهوری اسلامی گناه است/ می‌خواهیم دانشجو با چشم باز استاد خود را انتخاب کند اولین نکوداشت دانش‌آموختگان ممتاز شاهد و ایثارگر دانشگاه‌های سراسر کشور، ۳۰ آذرماه با حضور وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان برگزار شد.

به گزارش گروه اجتماعی عصر قانون، اولین نکوداشت دانش‌آموختگان ممتاز شاهد و ایثارگر دانشگاه‌های سراسر کشور، صبح امروز (پنجشنبه ۳۰ آذرماه) با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان برگزار شد.

به گفته سید فردین تقی زاده مدیر کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان، نکوداشت دانش‌آموختگان  ممتاز شاهد و ایثارگر  دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور گفت: این نکوداشت برای اولین بار به میزبانی دانشگاه فرهنگیان برگزار شد.

بر اساس فراخوان اعلام شده در مرداد ماه ۱۴۰۲ دانشگاه‌ها، دانش‌آموختگان شاهد ایثارگر ممتاز خود را که در بازه زمانی شهریور ۱۴۰۱ تا شهریور ۱۴۰۲ دانش‌آموخته شده‌اند را به اداره کل دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان معرفی کردند.

محمدعلی زلفی‌گل، در این مراسم گفت: چون برخی مواقع یک فرهنگ ارباب رعیتی و سلطنتی داشتیم، باعث شده بعضی از موارد به صورت یک فرهنگ برای ما باقی بماند که باید آنها را ویرایش و پالایش بکنیم.

وی ادامه داد: وقتی یک حاکم جائر بالای سرتان است، رعایت نکردن قانون یک هنر و زرنگی است. نباید قانون حاکم جائر را تبعیت کرد. ولی در جمهوری اسلامی که قوانینش براساس شرع انور است، عدم رعایت قانون نه تنها جرم بلکه گناه هم هست.

وزیر علوم بیان کرد: یک فرهنگ بازدارنده از قدیم در کشور ما جا افتاده که می‌گوید برای چه کار می‌کنید و چرا حرص می‌زنید؟ کار مال تراکتور است!

وزیر افزود: شما اگر حرص بزنید در زمینه علمی یک دانشمند برتر و مدیر توانمند بشوید و یا یک صنعت‌گر و ثروتمند توانمند بشوید؛ که شغل ایجاد کنید و تولید را رونق بدهید، همچین حرص زدنی بد نیست.

وی ادامه داد: خداوند بزرگ علم، ثروت و امنیت مطلق است. باید سعی کنید در ایام جوانی اهداف بزرگ داشته باشید و از خدا چیز کم نخواهید.

زلفی گل اضافه کرد: در دانشگاه‌ها، انجمن‌های علمی، تشکل‌های دانشجویی، کانون صنفی و بخش‌های مختلفی وجود دارد که دانشجویان باید با توجه به علاقه‌ای که دارند در این مجامع حضور پیدا کرده و کسب تجربه کنند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به سامانه سرنما اشاره کرد و گفت: در این دوره وزارت علوم این سامانه توسط معاونت فرهنگی وزارت علوم طراحی شده و تمام فعالیت‌های فرهنگی دانشجویان در این سامانه ثبت می‌شود و یک کارنامه فرهنگی برای دانشجویان ارائه می‌شود. یکی از این مزیت‌های سامانه این است که زمانی که فردی فارغ‌التحصیل می‌شود و برای استخدام به شرکت یا جایی مراجعه می‌کند،  علاوه بر ارائه کارنامه علمی، می‌تواند یک کارنامه فرهنگی نیز ارائه کند.

وی افزود: هر انسانی باید روان‌شناسی خودش را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بداند، یعنی نقاط قوت و ضعف‌اش را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بداند که این کار سختی نیست.

وزیر علوم درباره اصلاح دفترچه انتخاب رشته تحصیلات تکمیلی نیز توضیح داد: وقتی یک نفر بخواهد ادامه تحصیل بدهد برای مدارج بالاتر، در صفحه خانگی اساتید مختلف جستجو می‌کند که کدام یک از اساتید در چه زمینه‌ای تحقیق می‌کنند و با توجه به علایق خودش استاد را انتخاب می‌کند و استاد هم دانشجو را اینطور انتخاب می‌کند.

وی گفت: تلاش می‌کنیم در سیستم انتخاب رشته این کار نهادینه کنیم که دانشجو در دفترچه انتخاب رشته بداند هر استاد در چه زمینه‌ای کار می‌کند و دانشجوی نخبه سراغ استاد نخبه برود. می‌خواهیم دانشجو با چشم باز استاد خود را انتخاب کند.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای خبرگزاری عصر قانون محفوظ می باشد.